Empatitza amb l’empresari

Permet-me una petició, enlloc d’un consell, avui.

Empatitza amb l’empresari
Photo by JOHN TOWNER on Unsplash

Un client meu, a qui vaig fer de coach fa un temps, em va agrair la setmana passada l'acompanyament financer que li he fet al llarg d'aquests anys, que li han permès gestionar millor els diners al seu negoci (i a la seva vida).

Concretament, va dir-me que gràcies al que va aprendre amb mi ara està en millor situació financera i més convençut que podrà navegar amb garanties per aquest temporal que la pandèmia està causant. En aquests anys ha passat de viure al dia a tenir estalvi per a aguantar mig any sense ingressos. Sí, molt gent li deia que havia d'endeutar-se per a créixer i que tenia "tresoreria ociosa". Ara ell està tranquil, i té marge de maniobra per a capejar el temporal, i per a invertir en el seu creixement futur.

Aquesta, però, no és la situació majoritària del teixit empresarial.

Malauradament, molts empresaris estan patint una caiguda dràstica dels seus ingressos i d'altres simplement han vist aturat el seu negoci del tot, depenent del sector. I dic els empresaris, no les empreses, a propòsit.

Des de fora, és molt fàcil jutjar les petites i mitjanes empreses dient-los el que haurien d'estar fent pels seus treballadors i la societat. La majoria de les vegades, però, aquests comentaris venen de gent que no ha dirigit mai una empresa, no sap quines despeses (i càrregues burocràtiques) afronta, ni ha patit mai per a pagar les nòmines del seu equip. En això, agraeixo més que mai els més de quinze anys en què vaig dirigir el despatx familiar, al llarg dels quals vam travessar les crisis de 2000 i 2008, i vaig haver de fer front a decisions complicades, sempre per a garantir el benestar de l'equip i l'èxit a llarg termini del negoci.

És per això que, tenint en compte els temps que estem vivint, m'agradaria demanar una simple cosa a aquesta gent que ho veu tot tan fàcil: empatia. Empatia pels empresaris que:

  • Fan el millor que poden amb els recursos de que disposen.
  • No volen perdre els seus treballadors.
  • No volen perdre els seus clients.
  • No volen fer patir les seves famílies.
  • Només volen capejar el temporal, com tu.

Sé que ho pots fer.

© Oriol López Villena 2020

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials