Portar el control de l’empresa de forma eficaç i eficient

Mantenir el control de l’empresa de forma eficaç i eficient és essencial per millorar el rendiment comercial, productiu i financer de qualsevol negoci.

Portar el control de l’empresa de forma eficaç i eficient
Portar el control de l’empresa de forma eficaç i eficient

¿Vols saber com portar el control de l’empresa de forma eficaç i eficient?

Portar el control de l’empresa de forma eficaç i eficient es basa en mantenir el dit al pols constantment si es vol millorar el rendiment comercial, productiu i financer d’un negoci.

Fa uns mesos, el meu fill gran va jugar el seu primer partit de tennis. Va ser un partit igualat i caòtic. Per què? No es comunicaven, treien des del costat equivocat i diverses vegades es van perdre comptant els punts. Estaven desconcentrats. En vista de la situació, alguns pares van oferir-se a portar el recompte i cridar cada punt.  Malgrat els nervis, el segon set va ser més ordenat i ningú no es va perdre. Mantenir el control de l'empresa requereix el mateix tracte.

Sovint em trobo amb empreses que esperen a tenir tancat el mes per a veure com van. Fins i tot, en ocasions, s’esperen a final de trimestre... o d'any! Quan això passa, com en el tennis, l'empresa s'equivoca en la seva presa de decisions, deixen passar oportunitats o no salven obstacles. Això provoca desconcentració i actuacions desordenades.  

Per aquest motiu, sempre recomano tenir actualitzat el marcador i comunicar-ne el resultat constantment a qui correspongui. Només així pots garantir que tothom sabrà en quin moment del partit es troba i quines decisions cal prendre.

I, per a fer-ho possible, el millor és portar el control de l'empresa a través d'un informe setmanal (com a mínim) de creixement, que permeti controlar i millorar el rendiment comercial, productiu i financer en temps real.

 ¿Com pots mantenir el control de l’empresa?

1.       Defineix els objectius de l'empresa. Per exemple, augmentar la facturació en un milió d'euros.

2.       Centra't en poques prioritats per a assolir els objectius. Per exemple, trucant els nostres clients actuals per a oferir-los nous productes.

3.       Mesura diàriament els resultats parcials que obtens. Per exemple, controlant una llista de trucades fetes cada dia.

Fes el mateix per als àmbits operacional i financer, i d'aquesta manera podràs portar el control de la teva empresa de manera eficaç i eficient.

El meu fill va acabar perdent el seu primer partit, però va aprendre la lliçó. 

I tu, vols guanyar el partit? Envia'm un email a oriol@oriolopez.com i diguem quin és el teu objectiu per al 2020. Parlarem de com puc ajudar-te a mantenir el control de l’empresa perquè aconsegueixis els teus propòsits. 

© Oriol López Villena 2020

 

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials