Converteix l’ego en un motor més del creixement

L’ego és un motiu més que vàlid per a créixer. Abraça’l amb orgull.

Converteix l’ego en un motor més del creixement
Photo by Marc-Olivier Jodoin on Unsplash

Fa uns anys vaig llegir el llibre "Ego is the enemy" de Ryan Holiday, on l'autor parla (sense gaire base, s'ha de dir) de les maldats que té aquest en el desenvolupament de persones i organitzacions.

No puc estar-hi més en desacord.

Darrerament, dos clients amb qui estem definint l'estratègia, al preguntar-los pels seus objectius personals, m'han respost el mateix: convertir la seva empresa en un referent europeu del seu sector. "Honestament, Oriol, diners ja en tinc, i sé que és qüestió d'ego, però vull aconseguir-ho," va dir-me un d'ells.

L'ego t'ajuda a pensar en gran.

Aquest és un objectiu que expressa una ambició enorme, alhora que mostra un ànim de deixar més llegat que els diners. Significa portar el lideratge al sector i (fins i tot) al món empresarial.

És dolent això?

L'ego té mala premsa, però és un bon motiu per créixer, ja que compleix els dos requisits que jo posaria a un objectiu personal:

  • que engresqui prou com per a lluitar-hi i dedicar-hi els recursos necessaris; i
  • que no sigui excloent amb cap altre objectiu empresarial. 

En aquest cas, l'ego els demana de ser referents europeus, i això porta a l'empresa a fer passes que l'ajudaran a créixer en altres àmbits, com per exemple ser més innovadors en el producte que venen i millorar l'experiència que en rep el client. 

Repeteixo. Es dolent això?

L'ego t'ajuda a créixer

El teu ego no és l'enemic, sinó que és un motor del creixement empresarial i personal, sempre i quan es mantingui dins d'uns límits raonables. Per això, no s'hi ha de lluitar en contra, com no s'ha de lluitar en contra de la auto-estima o l'orgull. A l'ego cal abraçar-lo i tractar-lo com un objectiu més: fent-lo concret, flexible i orientat a l'acció.

Malauradament, però, tenim objectius personals que, sovint, no ens atrevim a verbalitzar perquè articles o llibres d'auto-ajuda, plens de frases boniques (i buides), ens diuen que són dolents.

Sigues sincer amb tu mateix i demana't: què vols aconseguir? per què vols créixer? I, si ho desitges, agenda una trucada amb mi i parlem de com dur-lo a la pràctica.

© Oriol López Villena 2021

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials