Anem a Nova Zelanda?

Aprendre dels millors és qüestió d’observar-los i replicar-ne allò rellevant.

Anem a Nova Zelanda?
Anem a Nova Zelanda?

L'altre dia, mirant dades macroeconòmiques de diferents països vaig topar ambles de Nova Zelanda, que podeu veure en el gràfic següent:

Nassim N. Taleb va definir l'anti-fragilitat com la propietat de millorar després d'haver estat sotmès a una pressió, i això és el que es percep del creixement del PIB neozelandès que, a simple vista, està per sobre del que hauria estat seguint la tendència pre-pandèmia.

Els errors (o la seva absència) no defineixen l'èxit de països com Nova Zelanda davant de la pandèmia. Tots n'han comès i tots en cometran. L'agilitat, la coherència i l'estalvi, en canvi, sí que han mostrat països que ho han fet millor que d'altres. És el cas de Nova Zelanda.

Com a empresa, ja no pots triar com acabes l'any 2020, però sí que pots fer dues coses al mirar aquest gràfic:

  • La primera, copiar-lo. Pren les dades inter-anuals dels darrers cinc anys i fes un gràfic igual a la teva empresa. Creixies com Nova Zelanda abans de la pandèmia? Com et comportes ara mateix?
  • La segona, treballar en el futur. Què pots fer per a millorar les dades que haguessis tingut si haguessis seguit la tendència pre-pandèmia? Què et cal per a guanyar anti-fragilitat per al futur? Estratègia? Innovació? Diners? Equip?

Molts dels meus clients tenen aquest gràfic al costat de les seves dades i, lluny de frustrar-se, es motiven a igualar la tendència. Aprendre dels millor és quelcom que hauríem de fer continuadament. Ara en tenim una mostra. A què esperem?

© Oriol López Villena 2021

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials