Un 2021 com el 2020 (el bo)

De tot se n’aprèn. També de l’any 2020.

Un 2021 com el 2020 (el bo)
Photo by Edwin Hooper on Unsplash

Una empresària del sector industrial amb qui treballo de fa anys em demanava ahir quins objectius calia definir per a l'any 2021. Li he demanat per com a vist ella l'any 2020 i, el primer que m'ha dit és hem acabat l'any millor que l'any anterior, tot i que per sota de l'objectiu que teníem marcat.

"Això són els números, però, quina és la teva sensació?"

Ha estat clara: ajudar els distribuidors a vendre, no només els seus productes, sinó també els de la resta de proveïdors. La meva clienta té un bon equip de màrqueting, i l'ha posat a disposició de clients i distribuidors per a ajudar-los a millorar els seus resultats, seguint el principi d'ajudar per a vèncer. Això, mentre la seva competència maldava per a vendre engrunes durant uns moments tan complicats per un sector no essencial.

Veig un rebot a la segona meitat de l'any (potser abans, i tot). Sí, sé que costa veure-ho ara mateix, però, és el que veig en clients que estan fent les coses bé, i que estan abraçant tot allò que els ha fet especials durant l'any 2020, i ho estan integrant com a quelcom estructural als seus negocis.

Per exemple, una empresària de la restauració amb qui treballo està obtenint els millors resultats de la seva història, gràcies a prendre's el take-away com una part estructural del seu negoci (també quan ha pogut obrir al públic!), enlloc de tractar-lo com un fenòmen cojuntural, que es resol amb una taula al davant de la porta i un rètol a la finestra.

Aprofitar el rebot que vindrà és quelcom que no vindrà d'allò que érem fa un any, sinó d'allò que som ara. Per això, si vols créixer aquest any 2021, pregunta't: què ha passat l'any 2020 que ha aportat bons resultats i creus que quedarà per a sempre?

Per últim, et desitjo un any 2021 ple de felicitat, salut i prosperitat!

© Oriol López Villena 2021

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials