Incert no vol dir quiet

L’empresari actual ha d’abraçar la innovació i el risc, si vol tenir èxit.

Incert no vol dir quiet
Photo by Jakub Kriz on Unsplash

Peter Drucker, l'any 1968, va escriure The Age of Discontinuity. Això era abans que l'home arribés a la Lluna. Hi deia que vivíem canvis sense precedents i que havíem d'acostumar-nos-hi.

La incertesa és el trencament de les seqüències que vivim o, el que seria el mateix, un gran canvi en la manera com les persones i els processos interactuen i avancen.

Em preguntaven des del club d'esquí dels meus fills si enguany hi aniríem o no. "No és qüestió del que diguin governs, ni tan sols el club. La meva resposta és 'no ho sé.'" Què teniu preparat pels propers mesos en cas de que ens trobem a la mateixa situació que ara: incerta.

Li deia a un client meu l'altre dia que no miri el present com quelcom que passarà de llarg, sinó com quelcom que es manté i canvia. Amb un estat d'alarma que permetrà canvis sobtats per part de les autoritats, que no tindran jutges que els puguin aturar, com ha d'actuar la nostra empresa? Ha d'abaixar el ritme i esperar que tot s'aclareixi? Ha de deixar de fer inversions o pensar en el futur? Ha de tancar?

Davant d'una situació com l'actual, només tens dues opcions: tancar o continuar. I ambdues requereixen de posar-hi l'acció i la flexibilitat al davant. Si tanques, perquè podràs posar-te a treballar en el dia després. I si continues, perquè hauràs d'analitzar la realitat i, lluny de jutjar-la, treballar amb ella per a crear un nou futur per al teu negoci.

Com sempre, en Peter Drucker anava avançat als seus temps, oi?

La mentalitat amb la que els empresaris haurien d'afrontar el dia d'avui és la de l'observació, la innovació i el risc (prudent o no).

No pots créixer simplement reaccionant i arreglant allò trencat. És més, només perquè això que s'ha trencat funcionés fins ara, no vol dir que funcioni quan ho arreglis.

Per tant, demana't el que demano als meus clients diàriament des de fa uns mesos: què pots fer ara i aquí per a créixer, prosperar i deixar llegat?

© Oriol López Villena 2020

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials