Afegeix gust al teu producte

No és el que fas sinó el que el teu client sent amb això.

Afegeix gust al teu producte
Photo by Aleks Dorohovich on Unsplash

Quan Wrigley va revolucionar el món dels xiclets en 1891, afegint gust a menta a un producte que feia gairebé un segle que es comercialitzava, ningú s'imaginava que això la convertiria en líder mundial. Va ser simple: afegir gustos proporcionar sensació de plaer i boca neta.

De petit, recordo que els millors xiclets eren aquells que tenien un sabor que durava més temps i que, a més, permetien fer bombolles més grans. Aquests simples plaers anaven més enllà del producte en sí, i el convertien en una eina generadora d'emocions: boca neta i fresca o el repte de la bombolla més gran, per exemple.

Tots els productes d'èxit tenen una emoció que els acompanya: Apple et fa sentir exclusiu; Instagram, especial; The Economist, intel·ligent; i Facebook, connectat; per citar-ne algunes de conegudes.

Per això, quan fa dos anys vam redefinir el catàleg de serveis d'una empresa mitjana del sector tecnològic, vam dedicar més temps en pensar en els resultats que generaven, que en la metodologia que utilitzaven. Una empresa tecnològica com aquella aportava control, tranquil·litat i temps lliure, a través d'eines que estalvien costos, fan guanyar productivitat i milloren la comunicació interna.

Pensa-hi: què aporta el teu producte al teu client? Què podries fer per a millorar-ne l'experiència?

En resum, quin gust pots afegir-li al teu producte o servei per a fer sentir millor al teu client?

© Oriol López Villena 2020

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials