Posa’t les teves pròpies ulleres

Moltes empreses miren de mesurar-se amb els criteris dels altres, enlloc de mirar endins.

Posa’t les teves pròpies ulleres
Rieju

Llegia l’altre dia que RIEJU aixeca l'ERTO i torna a l'activitat. El fabricant de motos preveu una caiguda de més del 50% de les seves vendes nacionals en no considerar que el seu producte sigui de primera necessitat en els propers mesos.

És cert que, en altres circumstàncies, un vehicle destinat principalment a joves podria considerar-se com un luxe innecessari però fixem-nos-hi bé.

Si mirem les dades, quan ha començat a obrir-se el país, el transport privat ha agafat volada (perquè manté la distància de seguretat), mentre que el públic no ha remuntat com s'esperava. El portal de rènting de cotxes idoneo ha comentat que s'ha quadruplicat l'interès en els cotxes de lloguer i, fins i tot la presidenta de Turisme de Barcelona demanava als turistes que hi anessin en cotxe.

Tot això, mentre les cituats limiten el trànsit de cotxes al centre.

Per tant, la moto no necessàriament s'ha de veure immersa en la mateixa caiguda que altres patiran (cotxes, restauració, comerç...). De fet, vist amb perspectiva, la moto et permet mantenir la distància mínima, mentre estàs a l'aire lliure i no ocupes excessiu espai a la via pública.

Posa’t les teves pròpies ulleres.

Recordeu com, quan érem petits i teníem un amic amb ulleres, ens agradava emprovar-nos-les per a veure què s’hi veia? El resultat era negatiu, oi? Només amb les teves pròpies ulleres pots veure-hi clar.

Això passa sovint. Moltes empreses miren de mesurar-se amb els criteris dels altres, enlloc de mirar endins. Això provoca les mateixes distorsions que tindries si et posessis les ulleres d’altri.

Conclusió. Com saber què passarà? No ho saps.

El que sí que saps és com podries adaptar la teva estratègia a una situació incerta, i fer-ho amb els teus propis paràmetres. Per tant, posa't a pensar en les derivades que permetrien el teu negoci sortir-ne reforçat, sense mirar massa al costat.

Pensa en com la situació actual, i la futura, pot afectar al teu negoci, i adapta-hi el producte, el servei o la gestió interna.

© Oriol López Villena 2020

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials