Vols aigua amb el diari?

Hi ha molts venedors molestos, però pocs ajudadors molestos.

Vols aigua amb el diari?
Photo by Steve Johnson on Unsplas

Deixa'm sortir de la pandèmia per un moment, i permet-me parlar-te d'una experiència que vaig tenir fa un temps a l'Estació de Sants de Barcelona. Al quiosc, quan compro el diari, sempre em pregunten si vull una aigua.

D'un diari (2 €) a afegir-li l'aigua (3 €) hi va un 150% més! Li vaig demanar un dia a la dependenta si això els hi feien preguntar a tothom. Em va dir que Sí. Llavors, vaig preguntar-li quanta gent comprava l'aigua, i em va dir que gairebé tothom. Només amb aigua!

Em vaig enfadar per què m'ho oferís? No. Ella simplement ofereix ajut, i jo l'accepto. Res més.

N'hagués comprat una, igualment, però em va estalviar temps i número de transaccions, a canvi de pagar una mica més que si ho hagués comprat a una màquina expenedora i/o dins el tren.

Sovint, els nostres clients compren a d'altres proveïdors productes que nosaltres també tenim. No ho fan per mala fe, sinó que moltes vegades ningú els n'ha ofert i nosaltres no volem semblar "agressius", malgrat que potser els hi estalviem temps i transaccions amb l'operació. És més, com parlàvem fa dues setmanes, reduint el nombre de proveïdors també els ajudem a guanyar competitivitat.

Per tant, si vols augmentar les teves vendes pensa en com més pots ajudar els teus clients, i pregunta't:

Quantes vegades ofereixes aigua als teus clients? I el teu equip, ho fa tant com tu?

© Oriol López Villena 2020

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials