10 coses per a les quals, ara, sí que tens temps

Els estoics deien que no podem controlar el que ens passa, però sí com hi responem.

10 coses per a les quals, ara, sí que tens temps
Photo by Aaron Burden on Unsplash

Una clienta meva ha anat elaborant una llista d'accions importants a dur a terme al seu negoci durant els darrers anys. Són més de vint accions que ajudarien la seva empresa a créixer més del que ho fa, però mai les ha engegades de debò, perquè no tenia temps.

Ens hem passat anys dient que no teníem temps per a les coses realment importants, perquè ens dedicàvem a aquelles que eren urgents. De fet, les darreres setmanes han estat un exemple d'això mateix, amb una direcció únicament centrada a afrontar la pandèmia i sense atendre a res més, ni pensar en el futur.

Ara, però, estem en una situació en què molts esteu treballant des de casa i no dedicant temps al transport, per exemple. Potser la teva empresa és diferent, però la majoria de negocis que jo conec s'han aturat o han frenat dràsticament. La realitat, doncs, s'imposa. La pandèmia és una realitat i, com diu sovint el meu mentor Alan Weiss, "el dolor és inevitable, però el patiment és voluntari". El dolor és personal i financer, però el patiment empresarial és a l'estratègia i a allò realment important al teu negoci i a la teva vida.

Per això he fet una petita llista de 10 coses que pots fer en el temps que has "guanyat" del transport o de la baixada de negoci:

  1. Revisa l'estratègia de l'empresa a sis i dotze mesos vista, posant-hi accions diàries a fer.
  2. Truca els teus clients, per a mantenir una conversa personal amb ells.
  3. Envia cartes, i no emails.
  4. Crea contingut actual, però també futur: butlletins, webinars, nous productes…
  5. Organitza el teu espai.
  6. Posa al dia el teu email.
  7. Llegeix un llibre.
  8. Aprèn quelcom nou o forma't.
  9. Revisa el teu pla de màrqueting per a les properes setmanes i pels propers mesos.
  10. Crea una rutina saludable d'esport, alimentació i temps amb la família.

Una agència de viatges amb la que treballo ha decidit que, mentre no pot obrir ni la gent viatja, ella envia un email diari als seus antics clients, seguint una ruta que tenia preparada per a fer aquests dies. No cobra, però la manté connectada a ells i els hi està aportant valor futur. El millor del cas és que, enlloc de veure això com un bolet d'estiu, ho ha plantejat com a eina de futur, de manera que quedarà integrat dins la seva estratègia de màrqueting.

Duri el que duri la situació, no sabem com acabarà. El que sí que sabem és el moment que estem vivint ara mateix. Pensa, doncs, en com utilitzaràs aquest temps i què faràs ara mateix, per a que, quan miris enrere, ho vegis com un aprenentatge que et va enfortir.

I, si ho vols, comparteix amb mi la teva prioritat per aquesta setmana i en parlem.

© Oriol López Villena 2020

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials