El risc com a palanca del creixement

Una estratègia clara i flexible t’ajudarà a créixer en temps convulsos.

El risc com a palanca del creixement
Photo by Loic Leray on Unsplash

El món de les assegurances és un sector de risc. El seu plantejament, com parlàvem fa un temps amb un corredor, és tractar d’eliminar el risc dels seus clients, i guanyar diners a canvi d’aconseguir-ho.

Per això, a determinats col·lectius ningú no els assegura tranquil·lament, i, per això, el meu client li han anat tant bé les coses en els últims anys assegurant només a aquests col·lectius.

Competidors, grans i petits, s’exclamen al veure els resultats del meu client i, equivocadament, els veuen conseqüència de la sort i l’ocultació. Malauradament, la nostra cultura sembla creure que l’èxit només pot venir de la sort o l’engany, i no d’afrontar riscos.

La resposta a l’èxit d’aquest client, en canvi, és molt més simple (que no fàcil): focus i agilitat.

El focus en col·lectius concrets, els ha permès desenvolupar pòlisses a mida, on ells posen les normes, perquè són dels pocs que s’hi atreveixen. A més, això els situa com a un actiu estratègic dels seus clients, ja que són ELS experts.

I l’agilitat a l’hora d’afrontar els problemes que es deriven d’un mercat tan arriscat com el dels seus clients. De fet, al llarg d’aquests anys, han tingut ensurts i han hagut d’actuar ràpidament a resoldre situacions desagradables. Això els ha obligat a esdevenir flexibles i ràpids en la presa de decisions i en la gestió de les crisis (molt habituals en aquest àmbit).

Aquests dies, amb la pandèmia que vivim, tractem de mitigar riscos o eliminar-los quan, en realitat, hauríem de pensar en quina és la millor manera d’aprofitar-los per a sortir-ne enfortits.

No vol dir fer negoci de la desgràcia, com alguns estaran pensant, sinó aprofitar tot allò que succeeix per a fer una empresa millor que la que va entrar a la crisi. Entrenar l’empresa per a guanyar flexibilitat, i integrar aquesta flexibilitat, en l'estratègia de l'empresa.

Com?

Definint amb una visió clara i compartida de l’estratègia de l’empresa, que permeti definir prioritats, i no activitats. D’aquesta manera, la tàctica donarà suport a l’estratègia. O, el que és el mateix, la tàctica serà més flexible i podrà afrontar i aprofitar les situacions que es vagin derivant, perquè hi haurà un objectiu clar.

Per exemple, davant de la situació actual de pandèmia, el meu client té una visió clara de la seva estratègia: protegir els col·lectius més desafavorits. Això, que en moments tranquils el porta a treballar en la prevenció, ara el porta a treballar en la contingència, preparar sistemes d’informació, comunicació i treball, que l’ajudin a guanyar agilitat en la resolució de conflictes i, per tant, resultats pels seus clients.

© Oriol López Villena 2020

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials