Preparar la successió amb èxit

Preparar la successió de la teva empresa és qüestió d’anys

Preparar la successió amb èxit
Photo by Quaid Lagan on Unsplash

Preparar la successió de la teva empresa amb èxit no et portarà setmanes. És qüestió d'anys.

Quan fa uns mesos Jack Ma, el fundador d'Alibaba, va anunciar la seva retirada va comentar que aquesta s'estava duent a terme des de feia deu anys. Va preparar la successió de la seva empresa. El seu final es va anunciar fa un any i ara veiem el darrer pas d'aquest pla. Preparar la successió amb èxit, pot ser cosa de dècades.  

Com explico al meu llibre "Creix i Prospera", no només és important preparar la successió amb temps. Com més llarg és el procés de transició més probabilitats hi han de que sigui un èxit per la família i per a l'empresa. Així l'entrada d'una nova generació és un aspecte estratègic, no només un canvi de noms. Això és important perquè la història de la pime al nostre país es resumeix en:

  • Una primera generació que se'n surt a través del treball dur.
  • Una segona generació que converteix el model de la primera empresa en un èxit substancial.
  • Una tercera generació que ho desmonta a través de l'arrogància, l'autocomplaença i la manca d'ètica del treball.

Com li vaig dir a un client meu, un procés llarg de transició entre la primera i la segona generació permet que aquestes treballin juntes. La primera dirigint i la segona aprenent tots els aspectes del negoci (operacions, màrqueting, finances...). D'aquesta manera, la primera generació assegura que la segona està completament implicada, i que aprèn a estar ben acompanyada, a obtenir bons consells i a emmirallar-se en la primera generació.

I la tercera generació? Part de l'èxit de la tercera generació vindrà d'aquesta transició inicial, que posarà les bases cap a un procés més fluït, on compartir, entendre i respectar els motius que han dut el negoci on és i que són claus a l'hora de fer el següent pas endavant.

Per això, si estàs pensant quàn hauries de començar a preparar la teva successió, ja tens la resposta: Ara.

Cóm?

Truca'm i t'ajudo a definir el proper pas, sense cap compromís.

© Oriol López Villena 2020

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials