Estratègia simple

Simplificar la complexitat és allò que fa que el món avanci.

Estratègia simple
Foto de l'Oriol López Villena

Parlant fa uns dies amb el consultor nord-americà Gary Furr sobre estratègia empresarial, va explicar-me que, en la seva opinió, el cor de l'estratègia es basa en tres simples passos:

  1. Troba una necessitat
  2. Cobreix-la
  3. Recull el xec

Tan simple i tan efectiu com això.

Quan m'ho va dir, vaig pensar que, efectivament, sovint tractem de fer les coses massa complicades i que, a l'hora de la veritat, l'estratègia d'una empresa és respondre a preguntes molt simples i fer que que les respostes es compleixin. O, el que és el mateix, organitzar el teu negoci per a que cobreixi les necessitats per a les que ha estat creat, de la manera més eficient possible.

Els meus clients saben que jo resumeixo aquests tres passos en la pregunta "A qui ajudem a obtenir què?" que recomano que tots els empresaris es facin però, en ambdós casos, la simplicitat busca, no tractar de manera superficial un tema tan important, sinó posar el focus en el resultat i no en el mètode. És a dir, en l'estratègia, i no en el document que la recollirà. És més, no cal document si l'estratègia és clara i ocmpartida.

Per això, si vols treballar l'estratègia de creixement de la teva empresa de cara als propers mesos i anys, mira de fer-ho fàcil i respon, detalladament i amb les persones clau de l'empresa, a poques preguntes com les següents:

  • Quina necessitat cobriràs?
  • On la tens localitzada?
  • Com la cobriràs?
  • Què faràs a la teva empresa per a cobrir-la?
  • Com afegiràs valor als teus clients?

Centra't en posar detall a les respostes, per a poder dibuixar una direcció i un sentit a seguir. I, si ho desitges, parlem-ne sense cap compromís i t'explicaré com podem fer-ho possible.

© Oriol López Villena 2019

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials