Els fonaments de WeWork

Mai no oblidis els fonaments de l’empresa: estratègia, direcció i rendiment.

Els fonaments de WeWork
Photo by Eloise Ambursley on Unsplash

Sembla que la fins fa poc temps joguina de moda, WeWork, s'ha trencat just abans de sortir a borsa i per motius que no deixa de sorprendre que no es veiessin abans, com la pobra direcció, la manca de transparència, una expansió imprudent i les poques economies d'escala. No ho dic jo, ho diu The Economist. És curiós perquè, setmanes abans, en el marc del Seminari de Creixement Proactiu, els set empresaris que van participar a la Taula Proactiva, posaven aquests factors com a claus de l'èxit:

  • Una direcció basada en una estratègia clara, construïda i implementada per un equip directiu eficaç i compromès amb l'èxit. El lideratge ha de ser quelcom més que una visió que trasllades de dalt a baix i esperes que la gent se la cregui. Implicar l'equip en la seva formulació i aplicació és clau per a comprometre'ls en la presa de decisions.
  • Una informació transparent, que abastava més àmbits que els purament financers, abraçant dades comercials i operatives; que eren compartides al llarg de l'empresa i de l'equip. Quan parles amb les segones línies d'empreses en creixement el que sempre et demanen és informació i capacitat de decisió.
  • Un creixement basat en la valentia, no en la imprudència. Arriscar sabent què pots perdre, com deia un dels empresaris a l'explicar que va crear la seva empresa de 10 milions d'euros des de zero i sense arriscar allò bàsic, mentre es convertia en un exemple de valentia, bon govern i informació, davant de socis, treballadors, clients, proveïdors i bancs.
  • Per últim, una utilització eficaç i eficient dels recursos de l'empresa marcarà la solidesa i durabilitat d'un negoci , gràcies a un focus posat en el rendiment i el retorn de la inversió, no només financer sinó també operatiu.

Sovint em trobo empresaris que estan frustrats perquè no estan triomfant tant com empreses que veuen al seu voltant, que apareixen del no-res i sembla que s'estiguin menjant el món. I, si bé és cert que algunes d'elles tenen fonaments sòlids, no és or tot el que llueix i allò que et diu l'estómac respecte aquella empresa de la que tothom parla, potser és cert.

I això no vol dir que WeWork no l'hagi encertat sabent que el model d'oficina està en un procés de canvi, sinó que cal tenir ferms els fonaments si un vol créixer i prosperar. Per això, en cas de dubtes amb el futur de la teva empresa, demana't (i demana al teu equip directiu) com ho estàs fent en aquests quatre aspectes que han fallat a WeWork.

© Oriol López Villena 2019

Subscriu-te al butlletí

El Proactivista és un butlletí dissenyat per a ajudar-te a augmentar els ingressos, els beneficis i el valor del teu negoci.

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials