Exigència, intensitat i diversió

La intensitat i la exigència en el joc és el que fa que el tennis sigui tan divertit

Exigència, intensitat i diversió
Photo by Lucas Davies on Unsplash

Aquest matí, a la mateixa hora que aquest butlletí s'enviava, jo començava el Seminari de Creixement Proactiu que, enguany, tracta de millorar el rendiment, l'estratègia i les finances de les empreses assistents. És el sisè any consecutiu que dirigeixo aquest seminari de mig dia i, la veritat és que no he deixat mai de gaudir-lo cap dia. El seminari és exigent, intens i divertit a parts iguals. Exigent perquè tinc al davant un grup d'empresaris innovadors amb ganes d'anar més enllà amb els seus negocis; intens perquè condensa conversa i acció en només mig dia; i divertit perquè, com sempre dic als assistents, n'aprenc jo més que ells de l'experiència.

Salvant totes les distàncies salvables, l'altre dia vam poder gaudir d'una final del US Open entre Nadal i Medvedev que podríem catalogar d'històrica. Cinc sets, estratègia, emoció, força, cansament, tàctica, dolors, tècnica... En resum, vàrem gaudir de la diversió que aporta aquest esport tan exigent i tan intens a l'hora. De fet, sempre explico els meus fills que el descans cada dos jocs no és degut tan al cansament físic, sinó també al mental, ja que es tracta d'un esport que requereix una concentració maxima durant curts espais de temps, i això esgota a qualsevol. Tot i així, la diversió està en aquesta exigència i en aquesta intensitat, que ajuden el jugador a mantenir-se atent i aprendre de tot el que l'envolta.

A l'empresa, sovint ens preguntem on és la diversió i sempre dic  que en la exigència i en la intensitat. No en el sentit de treballar molt, sinó de fer-ho aprofitant tot allò que ens fa millors i més feliços. Truca aquell client a qui fa temps que no visites; reuneix ja l'equip per a parlar d'un nou producte; o asseu-te dues hores a pensar què és el que desitges aconseguir abans d'acabar l'any 2019. Juga, juga i juga. Marca't objectius exigents a primera hora del matí, dedica'ls la intensitat i concentració necessària i gaudeix del resultat de treballar de manera més llesta i menys dura, per a assolir els objectius que cerques.

Això és el Seminari de Creixement Proactiu per a mi: un joc que m'agrada gaudir de principi a final en companyia de cada cop més empresaris que volen compartir les seves experiències i avaluar el seu grau d'exigència, intensistat i diversió. Vols viure-ho tu també? Demana'm el qüestionari que respondran tots els assistents al final i podràs començar a jugar en el partit que et queda fins a final d'any.

© Oriol López Villena 2019

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials