Iguals, però diferents

Si tens més d’un fill, sabràs que, malgrat l’entorn és el mateix, no surten iguals.

Iguals, però diferents
Photo by Joanna Kosinska on Unsplash

Els meus fills han estat educats en el mateix entorn, els mateixos valors i les mateixes normes però tenen caràcters i habilitats diferents, que els porten a seguir camins diferents en molts àmbits. És desconcertant de vegades, però no deixa de ser normal, si ho penses detingudament. Em recorda a Asterix, on quan el Cèsar mira d'igualar tota la Gàl·lia se sorprèn que el petit llogaret del nord se li resisteixi. Com pot ser? Aplica el mateix mètode a tot l'imperi, però aquests maleïts gals insisteixen en ser lliures.

M'hauràs sentit dir que cap dels clients amb qui treballo ha creat l'empresa amb un pla de negoci escrit i que, tot i això, tots ells han tingut èxit i actualment dirigeixen negocis d'èxit. Quan els hi demano si serien capaços de repetir la mateixa empresa si tornessin a començar, tots ells, invariablement, em diuen que no. L'empresa és el resultat d'un cúmul de factors que la fan especial i única, pel que no és fàcil replicar-ne el format. L'explicació és simple: parteixes d'un punt d'inici diferent, que tractes de manera diferent i al que només pots demanar resultats similars.

Amb els nens passa el mateix: tenen habilitats diferents, que tractes de manera diferent, malgrat que pots mirar d'aconseguir que obtinguin els mateixos resultats, en quant a valors i oportunitats. I aquesta és la clau dels negocis de més èxit: tenen clars els resultats que volen obtenir a través de les seves empreses, ja siguin diners, temps, viatges, oportunitats…

Per això, assessorant empreses amb reptes i fortaleses diferents, sempre he començat el camí amb l'estratègia, que és l'únic factor que pots triar d'inici i que només depèn de respondre el més detalladament possible a qui volem ajudar fent què i de quina manera.

Tan simple i tan complicat, oi?

© Oriol López Villena 2019

Subscriu-te al butlletí

El Proactivista és un butlletí dissenyat per a ajudar-te a augmentar els ingressos, els beneficis i el valor del teu negoci.

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials