Hora de pensar

Estem a un país on el mes d’agost no es mou res. O sí?

Hora de pensar
Photo by Stefan Spassov on Unsplash

Tothom està molt ocupat i espera el mes d'agost per a descansar i tornar amb més energia que mai. Un cop vaig escriure sobre el fet de tenir petites vacances al llarg de la setmana o del mes, de cara a re-energitzar-se de manera més constant i no esperant a tenir la bateria buida. Anar al gimnàs, dinar amb amics, passar un dia fora de l'empresa, anar al cinema amb els teus fills... Això són vacances sense urgències. Sense el fet d'haver-les de gaudir tant sí com no quan arriben, amb aquell estrès absurd que acaba en la inacció.

Fa dues setmanes, mentre escrivia el que havia de ser aquest butlletí vaig dinar amb tres empresaris (per separat) que havien de prendre la decisió més important dels darrers anys: pensar en el seu futur. No en el futur de l'empresa, no en el dels clients, no en el seu proper producte... No, en el seu futur.

Doncs bé, tots tres pensaran durant les vacances. I, malgrat que sembli un contra-sentit, gaudiran més de les mateixes, sabent que dediquen part del seu temps lliure a pensar, perquè pensar en la teva vida, en la teva família i/o en el teu negoci és qüestió de dedicar-hi temps i calma, que és quelcom que tots disposem quan fem vacances.

El problema és que, sovint, l'empresari no sap en què ni com pensar, perquè ha passat massa temps treballant en el dia a dia sense aturar-se ni un segon. I, és per això, pel que aquests tres empresaris van demanar ajut, malgrat que estem en un mes que, com diuen molts, ningú no pren decisions d'inversió, oi?

Doncs bé, convindràs amb mi que, quan el que està en joc és tan gran la inversió necessària és petita al seu costat. Vam reunir-nos de nou i vaig enviar-los un resum amb unes preguntes que han de respondre durant les properes setmanes (sense presses), per a parlar-ne després. Res més, parlar-ne només. I per què? Perquè volen començar el mes de setembre centrats al 100% en fer possible el futur que dibuixaran, sense esperar que el dia a dia els deixi temps per a fer això tant sà que és pensar.

Quan vaig tornar a casa, després del darrer dels dinars, vaig pensar: per què no hi ha més gent que vulgui pensar durant l'estiu?

I és per això pel que estic escrivint aquest article i pel que comparteixo amb tu sis de les moltes preguntes que els hi vaig fer i que crec que et poden ajudar a pensar en el teu futur durant les teves vacances:

  1. Estic fent, cada dia, allò que m'agrada?
  2. Estic, cada dia i tot el dia, amb la gent que vull estar?
  3. Estic creixent com a persona (pare, cònjuge, empresari, membre de la comunitat...)?
  4. On serà aquest negoci d'aquí a 5 anys?
  5. On seré jo d'aquí a 5 anys?
  6. És la meva empresa la millor que podria ser?

Acostumo a dir que són les preguntes (i no les respostes) les que promouen la millora i el creixement. Per això, si vols que t'ajudi a fer-te les preguntes adequades només cal que responguis aquest email amb un simple “En parlem?” i et trucaré per a parlar amb tu dels teus reptes i enviar-te una còpia signada del meu llibre "Creix i Prospera", sense cap compromís.

Què et sembla?

© Oriol López Villena 2019

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials