El Manifest del Creixement Proactiu

Aconseguir un creixement empresarial rendible i sostenible no és ni simple ni fàcil.

El Manifest del Creixement Proactiu
Photo by Suzanne D. Williams on Unsplash

No obstant això, triant bé les prioritats de creixement de cada moment i mantenint-t'hi compromès, t'assegures un negoci pròsper i una riquesa creixent, mentre guanyes temps per a gaudir-ne.

Amb els més de vint anys que porto ajudant empreses, he anat definint els 10 motors del que jo anomeno el Manifest del Creixement Proactiu, que està basat en el que els negocis de més èxit del món fan contínuament per créixer, prosperar i deixar llegat, i que són la columna vertebral del meu nou llibre "Creix i Prospera". Són els següents:

  1. El creixement proactiu és qüestió de prioritats estratègiques. Identificant les teves estratègies de creixement, seràs capaç de decidir què vols aconseguir i com convertir-te en un soci estratègic dels teus clients.
  2. Primer mesurem i, llavors, accelerem. Centra’t en aquells factors clau de l’èxit relacionats amb les teves prioritats reals en Vendes, Operacions i Finances, per a llavors utilitzar aquesta informació per a ajustar els teus plans d’acció.
  3. Una mentalitat de benefici, no d’ingressos, et fa créixer. Els ingressos premien el teu ego, mentre el benefici premia el teu compte corrent. Crearàs una mentalitat de beneficis al llarg del teu negoci i començaràs a prémer els botons del creixement del mateix, com puguin ser l’estratègia, la millora dels ingressos, la reducció de les despeses...
  4. La tresoreria ha de fluir de debò. Pensaràs en els diners com un accelerador que, ben utilitzat, aportarà cada cop més beneficis, valor i efectiu al teu compte corrent.
  5. Lideratge directiu. Un equip directiu eficaç construeix i implementa la teva estratègia, i no només t’obeeix. Aquest motor multiplica els teus diners i el teu temps, simplement eliminant-te de l’equació del creixement.
  6. Corre! Als negocis, com a la natura, és qüestió de triar bé la marxa. Per tant, expandeix les teves vendes ràpidament gràcies a la velocitat, opera i entrega àgilment, augmenta la teva velocitat de facturació constantment i pren decisions més eficaçment i eficient.
  7. Innovar és superar el món a través de la generació proactiva d’idees, basades en nous productes o serveis; noves maneres de presentar o promoure-les; i nous públics a qui atendre. Per tant, crearàs nova oferta i n’obtindràs nou negoci regularment.
  8. Capacitat pel creixement. Adapta la teva capacitat a la teva estratègia de creixement, pensant en gran i preparant la teva empresa demanant-te constantment què fan les empreses més grans que jo.
  9. El Valor és qüestió d’estratègia, direcció i rendibilitat. Compleix dos dels tres requisits i estaràs bé. Compleix-los tots tres i assoliràs el teu punt dolç, creant valor als socis.
  10. Successió Conscient: caos o llegat. Si vols deixar un llegat, planifica la teva successió abans, integra-la a l’estratègia i fes-la visible al llarg de l’empresa.

Òbviament, tu decideixes quins recursos i suport dedicaràs a cadascun d’aquests 10 motors però, com a assessor, et recomano que utilitzis aquest procés per a definir constantment les teves prioritats i treure el màxim profit del teu negoci.

Si en tens qualsevol qualsevol dubte o vols parlar-ne sense cap compromís, truca'm al 932 118 296 o envia'm un email a oriol@oriolopez.com, i t’enviaré gratuïtament el document “La Roda del Creixement” amb el que podràs avaluar les prioritats de creixement del teu negoci i començar el camí del teu Creixement Proactiu.

© Oriol López Villena 2019

Subscriu-te al butlletí

El Proactivista és un butlletí dissenyat per a ajudar-te a augmentar els ingressos, els beneficis i el valor del teu negoci.

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials