El do de la ubiqüitat

A la gent no li agrada ser molestada mentre compra.

El do de la ubiqüitat
El do de la ubiqüitat

De fet, les dades ens diuen que la major part del procés de compra es desenvolupa sense el venedor però que, quan aquest decideix comprar, demana ràpidament la presència del venedor. Què et diu això?

A l'aeroport de Washington, vaig entrar en una botiga i, sense adonar-me’n, va interrompre’m algú a demanar-me si em podia ajudar en res. Jo, en aquell moment, em vaig sentir “atacat” comercialment i vaig dir que no, que estava mirant pel meu compte.

Si t’hi pares a pensar, oferir ajut amb una pregunta com aquesta “Puc ajudar-lo?” només permet dues respostes (Sí i No) i, per tant, ja tens un 50% de possibilitats de començar perdent perquè, a més, les persones ens mantenim compromesos amb allò que hem respost més que no sembla, i si diem No, ens costa més tornar al botiguer i dir-li “Sí, mira, finalment si que em pots ajudar”.

Per tant, per a no molestar als teus clients, has de tenir clar el seu procés de compra, perquè, si veus que aquests estudien si comprar-te o no sense que estiguis present, per exemple a través d'internet, hauràs de pensar en com ho fas per a, arribat el moment, fer que decideixin comprar-te, deixant-los totes les portes obertes i estant present constantment.

Com?

Pensa en l’exemple de la botiga. Què hagués passat si enlloc de preguntar-me si volia ajut m’haguessin dit quelcom similar a “Bon dia, si us cal res, estaré allà disponible”. Aquesta frase, com veus, no és cap pregunta i, per tant, no compromet a res al comprador, pel que li permet decidir amb tranquil·litat si hi vol anar o no.

A més, aquesta frase mostra quelcom més: presència. No cal que destorbi al client perseguint-lo al llarg del passadís, sinó que, simplement, em faig present per a que demani ajut quan li calgui.

I la teva empresa? Està present? Contactes sovint amb els teus clients i potencials clients? Els informes d’allò que fas? Fas fàcil el contacte amb quelcom tan simple com posar el teu telèfon ben visible a la web, per exemple?

© Oriol López Villena
Ajudo les empreses a créixer, prosperar i deixar llegat

Subscriu-te al butlletí

El Proactivista és un butlletí dissenyat per a ajudar-te a augmentar els ingressos, els beneficis i el valor del teu negoci.

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials