La coartada del no-creixement

El temps, els diners i l’equip només són excuses per a no créixer.

La coartada del no-creixement
La coartada del no-creixement

Hi ha empresaris que em diuen que no tenen temps a dedicar al creixement, ja que el dia a dia se’ls menja; d’altres que es queixen de manca de diners per a fer les inversions necessàries per a créixer; i uns últims que descarreguen les culpes en un equip que no està preparat per a fer el que ell vol. Tot això són excuses, degudes al cansament que ells associen al creixement.

Créixer, com fer esport, pot ser esgotador o pot ser energitzant, i només tu tries com vols que sigui.

En el meu llibre "Creix i Prospera" hi explico una història sobre com, fa uns anys, vaig decidir començar a nedar. Vaig pensar que era un bon exercici a fer i que no requeria gaire temps ni estructura (companys, equipament, espai...). Així, a més, vaig pensar, tindré temps de fer altres coses. El resultat va ser que, després d’un mes d’anar-hi cada dia, no vaig acabar adaptant-m’hi mai, ja que a mi, nedar, m’avorreix tant com córrer. Jo he jugat a tennis tota la vida. És el meu esport. Això vol dir que, per a jugar-hi, mai no em fa mandra i, un cop enllestit, torno a casa amb més energia que mai. Si tries l’esport que t’agrada i el pràctiques sovint, segur que trobes la manera de repetir l’experiència constantment. Créixer té el mateix efecte en nosaltres: pot ser cansat si no tries com fer-ho, i és per això que cal que sàpigues què t’agrada i què et dóna millor resultat, per a replicar-ho constantment i construir la innovació sobre això.

Les excuses sobre la manca de temps, de diners o d’equip són només això, excuses; coartades per a no assumir que el fre al creixement ets tu i els mals hàbits que has adquirit i que només tu pots canviar.

Per tant, pensa en què et fa creure que no tens temps, diners o equip i comença a treballar-hi. Com?

  1. Definint una estratègia de creixement clara, basada en un objectiu prou atractiu com per a treballar-hi. Cal que persegueixis quelcom més que els diners per a jugar a guanyar. Per exemple, quin és el teu principal objectiu? què faràs quan hi arribis? Com et premiaràs l'anar-t'hi acostant? Pensa-hi, les persones passem a l'acció per l'emoció, no pels arguments; per tant, posa-hi quelcom excitant al final del camí.
  2. Creant lideratges a la teva empresa que et permetin implementar l'estratègia definida i assolir els teus objectius. Liderar i crear líders és la feina que tens com a empresari; per tant, pregunta't: què faràs avui per a construir un equip de líders que t'ajudi a definir i implementar la teva estratègia?
  3. Aprofitant els recursos de l'empresa que, molts cops, són gratuïts. La informació, per exemple, t'ajuda a detectar motors del creixement i treballar-hi tot seguit. A la botiga d'un client meu van començar a mesurar nombre de gent que hi entrava, nombre de vendes i preu mitjà de cadascuna, per a prendre decisions sobre l'aparador, l'experiència de compra o la venda creuada, entre d'altres. El resultat va ser un augment de les vendes en menys de noranta dies.

En el meu llibre "Creix i prospera" en parlo més abastament però, si t'hi pares a pensar, només cal que dediquis un temps diari al creixement de la teva empresa, pel que, per què no bloqueges a la teva agenda una cita amb tu mateix i comences a pensar-hi?

© Oriol López Villena 2019

Subscriu-te al butlletí

El Proactivista és un butlletí dissenyat per a ajudar-te a augmentar els ingressos, els beneficis i el valor del teu negoci.

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials