Què hi ha aquí?

Quan pensem massa en nosaltres i poc en els altres, el creixement sostingut no arriba.

Què hi ha aquí?
Què hi ha aquí?

Escrivint el meu nou llibre "Creix i prospera", que vaig presentar fa tot just una setmana, vaig haver de pensar en què significava creixement i prosperitat i, després de moltes voltes, vaig acabar concloent que es tractava de fer-se una simple pregunta: Què hi ha aquí?

El creixement és un dels actors principals en la millora de les condicions de vida de les persones, però no és reconegut com a tal, i mentiria si no acceptés que certes pràctiques empresarials porten a aquesta conclusió. Sovint, resumeixo com haurien de funcionar les relacions empresarials amb dues preguntes que tot empresari s’ha de fer quan vol llençar un producte, contractar un treballador o iniciar una col·laboració. De fet, són dues preguntes que servirien per a valorar qualsevol relació que tinguis, també les personals. Són aquestes:

  • Què hi ha aquí per a mi?
  • Què hi ha aquí pels altres?

Com hem dit, el benefici forma part del que rep l’empresari quan inicia un projecte qualsevol i, diguin el que diguin, això no és necessàriament dolent per a la societat. Tot i així, aquesta no és l’única recompensa que ha de valorar l’empresari, que ha d’entrar a pensar en altres aspectes com el lligam d’aquesta proposta amb l’estratègia de l’empresa, la capacitat per a fer-la possible o, fins i tot, la diversió que li representa. De fet, massa sovint l’empresari no es fa aquesta pregunta i acaba ficat en afers que no li aporten res més que mal de caps, oi?

La segona pregunta, en canvi, no és tan habitual que es faci, i representa la base d’una relació honesta: què hi ha aquí per a l’altre? Només si ets capaç de respondre aquesta pregunta seràs capaç d’entaular una relació pròspera, basada en l’interès genuí en què ambdues parts n’obtinguin valor.

Per tant, l’empresa ha de començar a pensar, no només en créixer, sinó també en aportar cada cop més valor a la societat, en forma de prosperitat.

© Oriol López Villena 2019

Subscriu-te al butlletí

El Proactivista és un butlletí dissenyat per a ajudar-te a augmentar els ingressos, els beneficis i el valor del teu negoci.

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials