Més temps i diners

La Marta rebia emails constants de proveïdors, clients i equip.

Més temps i diners
Photo by Natalie Pedigo on Unsplash

Com quan va començar fa deu anys, tot depenia d'ella. Amb una diferència. Ara, la Marta dirigia una empresa de distribució de 7 milions de facturació, amb més de 50 treballadors i sis seus arreu de Catalunya. Tenia al cap duplicar la facturació i seguir expandint-se pel territori per, en un futur (encara llunyà) vendre el negoci i gaudir de la riquesa que havia anat creant. Tot anava bé, excepte una cosa. Si amb sis seus ja era impossible ser lliure, amb deu no ho podria suportar. A més, sabia que una empresa que depenia exclusivament d'ella no valdria gaire.

Per tant, augmentar  la valoració de la seva empresa i guanyar temps per a ella i la seva família compartien la solució: empoderar (de debò) el seu equip directiu, i seguir fent créixer el negoci, sense ella.

Se sentia frustrada. Ella animava el seu equip a decidir i participar però, a l'hora de la veritat, no ho feien. M'explicava enrabiada que havia creat un grup de Whatsapp amb els responsables de cada seu, de cara a compartir idees i decisions, però ningú no l'utilitzava. Invertia en el producte i en eines informàtiques que permetessin el seu equip treballar cada cop millor, però res no passava. Seguia rebent emails de tothom i prenent totes les decisions.

Vaig fer el que faig sovint en aquests casos, vam iniciar un projecte d'estratègia on hi vam fer participar les persones clau de l'equip. L'estratègia, finalment, ja no vindria donada des de dalt, sinó que més vuit persones la formularien i implementarien, sense la participació activa de la Marta, que ho seguia veient impossible.

A una trucada, després de la segona reunió amb l'equip, la Marta, entusiasmada, em va dir: "És genial! Estan tots súper-motivats preparant els processos que implementaran. S'estan reunint entre ells, i prenent decisions al respecte. I, el més divertit, estan utilitzant el grup de Whatsapp i m'han eximit d'algunes reunions!"

La Marta va descobrir que, dins un equip directiu, una ordre donada des de dalt pot funcionar per a aconseguir compliment, però no compromís. El compromís ve de formar part de la decisió i de dirigir-ne la implementació.

Per això, si vols construir un equip directiu eficaç, deixa de justificar-te dient que "ja coneixen l'estratègia perquè ja els hi hem explicat", i posa'ls a treballar i a abraçar la responsabilitat i la presa de decisions. Malgrat que no t'ho sembli, quanta més responsabilitat els hi traslladis més contents estaran, i més temps i diners guanyaràs.

© Oriol López Villena 2021

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials