Gaudir dóna perspectiva

L’èxit és fer allò que vols fer, quan ho vols fer i amb qui ho vols fer.

Gaudir dóna perspectiva
Photo by David Marcu on Unsplash

Hi ha una escena a The Crown en la que la Margaret Thatcher li explica a la Reina que ella no sap gaudir del temps lliure, perquè té molta feina a fer i un país per a aixecar. La Reina, molt tranquil·la, li respon que el gaudi dóna perspectiva. Un dels consells més habituals que dono als meus clients és que gaudeixin d'allò que fan i facin allò que gaudeixen. És a dir, que a l'empresa se centrin en allò en què aporten valor i els fa gaudir; i que a casa no deixin de fer allò que els fa fruir, ja sigui llegir, fer esport o sortir a caminar, per exemple.

T'ha passat algun cop que, fent esport, has desxifrat la solució a un problema que feia dies que es passejava pel teu cap? O que, mentre gaudies d'una estona amb els teus fills, has redescobert que hi ha coses més importants que aquell client que sempre es queixa sense motiu? El gaudi dóna perspectiva perquè et desconnecta per una estona del brugit del dia a dia, i et permet posar les coses al seu lloc.

Per això, ser més productiu no és només qüestió de pencar sense fre, sinó també d'aprendre a frenar i gaudir d'allò que fas.

I no, gaudir no és simplement no fer res, sinó fer allò que t'agrada quan ho desitges. Sigui anar en bicicleta a mig matí d'un dimecres o escoltar un bon disc després de dinar un dilluns. Per tant, requereix més que voluntat. Requereix organització i disciplina. 

Vols un consell? Si vols crear l'hàbit de gaudir, agafa la teva agenda i bloqueja una estona pel gaudi durant les properes 13 setmanes. Pot caure en cap de setmana, però també pot ser que vulguis llegir 10 minuts cada dia o jugar a un joc de taula amb els teus fills els dijous quan tornin d'escola. I, un cop agendat, dedica uns segons diaris a posar un tic cada cop que has gaudit. 

Fa uns anys van preguntar-me com definia jo l'èxit, i vaig respondre que és fer allò que vols fer, quan ho vols fer i amb qui ho vols fer. Segueixo pensant el mateix.

© Oriol López Villena 2021

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials