Demanes fora de carta?

Sortir del camí a seguir et permet jugar, descobrir i emocionar-te.

Demanes fora de carta?
Photo by Francesca Saraco on Unsplash

Fa uns dies vàrem anar a un restaurant i, quan va arribar l'hora de les postres, el meu fill petit va demanar el meló que ens va dir el cambrer… amb nata! Ho va demanar amb educació i sense passar per nosaltres (que no vàrem ser prou àgils per a aturar-ho) però, malgrat tot, li van portar el plat de meló amb una muntanya de nata al costat.

Si t'agrada fer excursions sabràs que molts camins estan senyalitzats i que, no seguir-los pot portar-te a perdre't. També sabràs, però, que algunes de les millors experiències quan camines o vas en bicicleta, per exemple, succeeixen fora del camí marcat, ja que et permeten gaudir de l'aventura, o el que és el mateix:

  • fer jugar el teu cos amb terrenys nous;
  • fer que el teu cap descobreixi noves rutes i espais; i
  • fer que el teu cor experimenti noves emocions.

Sortir-se del camí, doncs, et porta a noves experiències que, fins i tot quan són dolentes, t'ajuden a créixer i desenvolupar-te com a persona.

A l'empresa, sortir-se del camí és pensar en allò que se surt del guió. Allò que tothom al teu sector diu que és impossible o que no pot fer-se d'una altra manera. Però el que ens mostra l'experiència és que, quan algú surt d'aquest "tota la vida ho hem fet així" pot equivocar-se o encertar-la però, en ambdós casos, creixerà perquè començarà a seguir les seves pròpies idees, deixant que les dels altres (o les d'altres temps) serveixin per a construir i no per a aturar el camí de la innovació.

I a la teva empresa, demaneu fora de carta?

© Oriol López Villena 2019

Subscriu-te al butlletí

El Proactivista és un butlletí dissenyat per a ajudar-te a augmentar els ingressos, els beneficis i el valor del teu negoci.

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials