Tres preguntes i una reflexió per a traspassar els teus límits de creixement

Perquè trencar el “sempre ho hem fet així" és la clau de l’èxit.

Tres preguntes i una reflexió per a traspassar els teus límits de creixement
Photo by Franki Chamaki on Unsplash

Al Restaurant Los Olivos, de Barcelona, s'hi menja realment bé. És un restaurant petit, amb una carta molt treballada i un producte cuidat fins l'últim detall. Això el fa especial, tot i que només obre als migdies, perquè el matrimoni que el dirigeix té una filla, amb qui volen estar per les tardes.

Hi vaig anar fa uns dies amb un bon amic, que me'l va recomanar, i vam parlar  d'aquest fet, i de com alguns negocis surten del clàssic "sempre s'ha fet així" o "al meu sector això és impossible", i tenen èxit al fer-ho.

Em va recordar a un altre restaurant, el Shots de Girona, on malgrat (o gràcies a) la pandèmia la seva propietària va decidir no obrir a les tardes, malgrat que també es podia. En aquest cas, el motiu era ben diferent: per a poder oferir el producte i l'experiència que volia, havia de limitar l'horari. Després l'ha anat ampliant, però sempre garantint que no es perden els dos valors que el converteixen en un èxit a la ciutat: producte i experiència.

Fes-te les preguntes adequades i respon-les a consciència

Saltar la tanca i començar a créixer més enllà dels límits parteix de tres preguntes i una reflexió que t'hauries de fer regularment en companyia de les persones clau de l'empresa.

Les tres preguntes són aquestes:

  1. Quin és el meu client ideal? Aquell a qui desitjo tenir al meu voltant constantment, valora el meu producte i a mi mateix. Treballar pels clients correctes és sempre font d'alegries i de resultats.
  2. Quin és el producte o servei que vull oferir? Un que em faci sentir orgullós de la nostra feina i que pugui mostrar i presentar davant de qui sigui. Triar el producte, fugint del que "se suposa" que hem d'oferir.
  3. Quin és el preu que dona suport a tot això? Un bon producte o servei, dirigit a les persones adequades, ha de tenir un preu pensat per a reflectir l'impacte que generes en el client.

I la reflexió és la següent:

Un client triat, un producte de qualitat i un preu basat en el valor que afegim és un engranatge excel·lent pel creixement, sempre i quan el lubriquis amb quelcom superior: els teus valors. Què encaixa amb les teves creences i estil de vida? Què fa que floreixin?

Els propietaris del restaurant Los Olivos pensen en la seva filla, mentre la propietària del Shots té l'experiència al cap i, si escoltes l'episodi 107 del meu podcast l'hora de créixer, on entrevisto al Jaume Serarols, de Social Partners, hi veuràs com uns valors molt ferms fonamenten la tria del client, un producte d'alt valor afegit i un preu d'acord amb això, i ho converteixen en un èxit empresarial que s'allunya del que "hauria de ser" al sector de les assegurances.

Reserva la data, agafa paper i llapis i posem-nos a treballar

El proper 21 de desembre a les 9:30 del matí celebro la vuitena edició del Seminari del Creixement Proactiu 2021, i m'encantaria que hi portessis respostes a aquestes preguntes, per a poder fer del 2022 el teu millor any.

Parlarem de:

  • Identificar el teu client ideal, generar negoci amb ell i aportar-li cada cop més valor.
  • Crear productes i serveis d'alt valor afegit, que enamorin el teu client, el teu equip i a tu mateix.
  • Posar-hi el preu pensant en el benefici propi i del client. 

I tot això, amanit amb uns valors que funcionin com l'oli en una amanida: de potenciador del gust.

Serà online, pel que no hauràs de perdre temps ni diners desplaçant-te. Tindrà una durada d'entre 60 i 90 minuts, i et garanteixo que no serà un d'aquests webinars pensats per dir-te què has de fer sense explicar-te el com, i així vendre't quelcom a través de promeses buides. Només hi haurà idees, eines i experiències que t'ajudin a créixer.

T'hi apuntes?

  • Dia | 21 de desembre
  • Hora | 9:30 a 11:00 h
  • Lloc | Virtual (rebràs l'enllaç amb la inscripció).

Pots inscriure-t'hi seguint el següent enllaç o enviant-me un email a oriol@oriolopez.com.

© Oriol López Villena 2021

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials