Com fer que la història del teu negoci sigui una història d’èxit

La teva estratègia no tracta de tu, sinó del teu client.

Com fer que la història del teu negoci sigui una història d’èxit
Photo by Chandler Media on Unsplash

La setmana passada va ser el meu aniversari i, com passa actualment, vaig rebre moltes felicitacions a través de les xarxes socials (especialment a LinkedIn), moltes d'elles d'autèntics desconeguts.

Això no és necessàriament dolent. Significa que algú ha pensat en tu i s'ha pres la molèstia de felicitar-te, ni que sigui clicant un botó estàndar on hi diu "¡Muchas felicidades!"

Algunes altres són fetes manualment, i les reconeixes per l'idioma (el català no forma part dels missatges estàndar de LinkedIn, per exemple) o la forma (inclouen frases diferents a les estandaritzades).

En tot cas, totes aquestes felicitacions parlaven de mi, el protagonista, i així les vaig agraïr totes.

La sorpresa, però, va arribar quan vaig rebre una felicitació que seguia una estructura diferent, basada en tres parts:

  • Una primera amb el missatge estandaritzat de LinkedIn.
  • Una segona amb una frase genèrica però dedicada a mi, de l'estil "Que passis un bon dia"
  • I una tercera (i aquí ve la sorpresa) dedicada a promocionar les seves xarxes socials i llibres, entre d'altres.

Em va recordar a aquest vídeo que Donald Miller, autor del llibre Storybrand, va publicar fa uns anys sobre el perquè la secció de "Qui som" de les webs hauria de titular-se "Qui sou", per a donar importància a l'autèntic protagonista de la història del teu negoci, que és el teu client, i no pas tu. Del seu llibre en recordo una analogia que em va semblar molt certa: si haguessis d'escriure la vostra història com si fos Star Wars, el vostre client seria en Luke Skywalker (protagonista) i la teva empresa seria en Yoda (guia).

La teva estratègia no parla de tu

Portant-ho al terreny estratègic, diríem que, al contrari del que s'acostuma a dir, la teva estratègia no tracta de tu, sinó del teu client. No és qüestió de la vostra superioritat tècnica, sinó dels resultats que obtenen els vostres clients amb ella. Resultats tangibles i intangibles, objectius i subjectius, mesurables i no mesurables. I, amb això a la mà, com els feu possibles. Podríem resumir-ho en respondre preguntes com aquesta:

"a qui ajudem a aconseguir què?"

Qui em va felicitar l'aniversari va oblidar qui era el protagonista de la història que volia escriure, i per això avui escric d'ell: l'autèntic protagonista.

Si vols escriure (i executar) l'estratègia de creixement de la teva empresa, agenda una trucada amb mi i en parlem sense cap compromís.

© Oriol López Villena 2021

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials