Els 9 motors del benefici

Les vendes premien el teu ego, però és el benefici el que paga la teva vida.

Els 9 motors del benefici
Photo by Morning Brew on Unsplash

La setmana passada, en el marc del meu Fòrum Creix, vaig compartir amb més de cinquanta empresaris els factors    que permeten fer créixer el benefici de les empreses. De fet, és ben simple. Es tracta d'augmentar les vendes i reduir les despeses, oi?

Deia Peter Drucker que "el benefici no és el propòsit de l'empresa, però sí el test de la seva validesa."

Per això, durant la sessió vaig compartir els nou motors que t'ajudaran a augmentar les vendes i reduir els costos de la teva empresa. Són aquests:

  1. Producte o servei. Resol un problema per primer cop o millora quelcom existent?
  2. Mercat. Qui és el teu client ideal? Fes fora la resta.
  3. Cerca. Com guanyes visibilitat i capacitat d'atracció? Combina el màrqueting còmode (xarxes socials, per exemple) i l'incòmode (demana referències).
  4. Conversió. Aprèn a expressar els resultats tangibles que reben els teus clients, enlloc d'ofegar-los amb les característiques tècniques del producte.
  5. Habilitat d'entrega. La millora en la productivitat i l'eficiència et permeten utilitzar menys recursos per a aconseguir cada euro de més. Per exemple, quin 20% dels teus clients genera el 80% de les teves vendes?
  6. Persones. Qui i com ho farà? Què li cal? El compromís és qüestió d’aportar principis i autonomia, per a obtenir atenció i responsabilitat. Si els hi dones principis, però no autonomia, rebràs col·laboració, però no compromís.
  7. Preu. El descompte és l'avantatge competitiu del gandul. No siguis gandul, i pensa en com poses preus per al màxim benefici. Vols rapidesa? Apuja els teus preus un 1%, ara.
  8. Afegint valor. Superes les expectatives dels teus clients sistemàticament? Pensa-hi. És poc professional no informar eles teus clients de tot el que pots fer per ells.
  9. Reducció de costos. Per a cada línia del teu compte de resultats, pregunta't si aporta valor al teu client, al teu producte o a tu mateix. Si no és així. Retalla'l.

Demana't, doncs, en quina d'aquestes àrees estàs fent tot l'humanament possible i en quines tens marge de millora. I, un cop identificades les àrees de millora, dirigeix els teus esforços a aquelles que tinguin un potencial més elevat, per a definir un pla d'acció preliminar amb el teu equip directiu.

© Oriol López Villena 2021

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials