Tres factors a estudiar i tres preguntes a fer-te si vols guanyar

Hi ha tres aspectes que fan que un partit de tennis (i una empresa) acabin en èxit.

Tres factors a estudiar i tres preguntes a fer-te si vols guanyar
Photo by Valentin Balan on Unsplash

Aquest estiu, com cada any, ens hem apuntat a diversos campionats socials de tennis, amb un motiu principalment lúdic, però amb el rerefons d'una competició, que sempre ho fa tot més atractiu.

Sent sincer, no han anat bé. He quedat eliminat a l'inici, i he comès tres errors que són cabdals a qualsevol esport.

Són aquests:

  • En primer lloc, pots perdre. Quan vaig veure el quadre em vaig estremir. "Em toca el mateix que em va eliminar l'any passat," vaig pensar preocupat. Teòricament sóc millor jugador que ell, però la teoria dsiat molt de la pràctica. Vaig entrar al partit sabent que perdre entrava dins les possibilitats, i vaig concentrar-me com mai. Vaig perdre, però vaig estar a punt de guanyar al súpertiebreak. Dies després, però, a la ronda de consolació, vam tornar a jugar i vaig entrar convençut que el guanyava. Al cap i a la fi, "sóc millor que ell tècnicament, i vaig estar-ne a punt el darrer cop, oi?" Vaig perdre, per manca d'intensitat Saber que pots perdre t'ajuda a guanyar en concentració i intensitat.
  • En segon lloc, llegir bé el partit i el rival és important. Vaig entrar al partit pensant que el meu rival era un "passa-boles", d'aquells que ho tornen tot, sense cap intenció i obligant-te a fer tota la feina, i així vaig preparar la meva estratègia abans i durant el partit. Anava errat. La seva parsimònia entre punt i punt, així com el seu físic em van fer creure que era tranquil en el joc, però no. No tenia físic per aguantar punts massa llargs, pel que mirava d'enllestir ràpid, atacant i pujant a la xarxa sempre que podia. Quan ho vaig veure, ja era massa tard. Observar bé i prendre decisions en funció d'això és cabdal.
  • Per últim, fes el teu partit. El tennis va de manar sobre la pista. Vaig deixar que el rival jugués com ell volia, precipitant-me en els intercanvis i no preparant bé els punts. En resum, no em vaig sentir còmode en tot el partit i ho vaig acabar pagant car. Qui imposa el seu joc guanya el partit. Has de saber aprofitar allò que et fa especial com a jugador. Si ets ràpid, accelera; si ets segur, no tinguis pressa; si ets bo a la xarxa, puja-hi... Centrar-te en les teves fortaleses és el lloc on anar per defecte.

Parlant-ne amb un bon amic (tennista i empresari) després del partit vam concloure que als negocis els resultats també venen dels mateixos factors:

  • Entendre els riscos ens permet guanyar en concentració i intensitat.
  • Analitzar bé la informació ens ajuda a prendre millors decisions.
  • Centrar-nos en les nostres fortaleses ens fa ser especials i tenir avantatge competitiu.

I amb aquests factors al cap, vaig fer-me tres preguntes, que poden ajudar-te a preparar l'estratègia de creixement per al darrer terç de l'any:

  1. Quins riscos tenim al davant?
  2. Quina informació és rellevant i valuosa?
  3. En què som els millors?

Si vols que en parlem, agenda una trucada amb mi sense cap compromís. Estaré encantat d'ajudar-te a marcar els propers passos per acabar l'any guanyant.

© Oriol López Villena 2021

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials