Les tres fases de l’empresa i l’empresari

Tot empresari passa per algun d’aquests moments a la seva vida professional. En quin et trobes?

Les tres fases de l’empresa i l’empresari
Photo by Michael Coury on Unsplash

Al llarg dels més de vint anys assessorant empresaris en el creixement dels seus negocis, he conclòs que només hi ha tres coses que demanen de manera constant. Aquestes tres coses, a més, corresponen als diferents estadis en què pot trobar-se una empresa i el propi empresari. Són aquests:

  • Necessites arreglar quelcom. Treballes massa, guanyes poc o, simplement, el negoci ha quedat estancat i vols créixer. 
  • Vols escalar el teu negoci. Tens clar com crear un equip i fer diners, i ara toca preparar les estratègies i els sistemes adequats per a maximitzar el creixement i la rendibilitat.
  • Estàs llest per a preparar el teu futur. Vols començar a reduir les hores que hi dediques, traspassar el lideratge o, fins i tot, vendre el teu negoci, però no saps quins són els passos a seguir.

En quin moment et trobes tu, com a protagonista d'aquesta història?

No parlem de l'empresa, ni dels clients. Parlem de tu i del que vols que l'empresa faci per a tu, perquè és d'això del que tracta. 

Un client meu vol retirar-se als cinquanta. En té 47 i treballa des de fa anys amb aquest objectiu al cap. Això l'ha portat per les tres fases de que parlàvem, no com a compartiments estancs sinó treballant-les amb més o menys intensitat segons el moment vital. Ha fet créixer el seu negoci i segueix construint un equip directiu que el faci escalable i més valuós per a un potencial comprador. Quan m'ho va explicar la primera vegada semblava que se n'avergonyia. Com pot ser que un empresari jove pensi en retirar-se? Vol viatjar amb la seva dona, vol participar en projectes solidaris i vol conèixer gent interessant mentre segueix aprenent fora del seu dia a dia. Et sembla poc?

Ho sé. Estàs conduint un cotxe a gran velocitat, però amb totes les corbes del camí, perds la visió d'allò que està arribant, fins que és massa tard, i aquí és on cal que posis el focus. En tu.

Hi torno. En quin moment et trobes?

Agenda una trucada amb mi si vols explicar-m'ho. Et guiaré en els propers passos a seguir, si així ho vols. De vegades, un guia al teu costat t'ajuda a esquivar els forats, reduir els bloquejos i triar dreceres que t'ajudin a arribar a destinació ràpidament.

© Oriol López Villena 2021

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials