Pirates rics i comparacions

Els hi diem als nens que no es comparin però, en realitat, és de la comparació d’on en treiem informació.

Pirates rics i comparacions
Photo by Zoltan Tasi on Unsplash

Et posaré tres exemples.

Imagina't que ets un pirata i vols amagar un cofre ple de monedes d'or al fons del mar, per a recollir-lo quan vulguis. Com sabràs on és? La resposta és triangulant. És a dir, traçant una línia imaginària entre tu i dos punts situats en un angle recte. D'aquesta manera, mirant a la costa podràs saber on ets amb un marge d'error reduït.

Som rics? Què vol dir ric o pobre? En comparació amb què? Si ens comparem amb un rei del segle XII gairebé tota la població del món occidental és més rica que el "pobre" rei. En canvi, si ens comparem amb Jeff Bezos o Bill Gates, no ho som pas, de rics, oi?

El comerç online té un gran repte a resoldre, que és la comparació. Comprar sabates per internet no permet comparar comoditat o estètica amb d'altres sabates, ja que, fins i tot si te les deixen retornar, només t'has pogut emprovar les que has comprat, el que fa més difícil el retorn i, per tant, la compra inicial. Per això Amazon ofereix comparatives d'alguns dels seus productes, així com ressenyes d'usuaris.

Necessites triangular també al teu negoci.

Mirar la competència; a d'altres sectors; a temps passats o previsions futures; als teus clients, per a que percebin com el teu producte es compara amb la resta.

© Oriol López Villena 2021

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials