Gaudeix de l’espera

El problema no és que endarrereixis l’entrega, sinó que endarrereixis el gaudi.

Gaudeix de l’espera
Foto de Ona Llibres

Quan fa uns anys vaig fer-me subscriptor del The Economist, recordo que des del minut zero ja vaig gaudir de l'accés a la web, malgrat que la meva subscripció s'iniciava amb la recepció del primer exemplar, dues setmanes després.

En canvi, al mateix temps, vaig donar-me d'alta d'un diari local i no em van donar accés a la web fins que no començava la subscripció, uns dies després. Això em va frustrar perquè volia gaudir de la meva decisió.

És això, gaudi.

Quan un client accepta la meva proposta, encara que sigui per a començar a treballar dues setmanes després, ja el el tinc en compte com a client, li envio consells i ja em pot enviar dubtes o trucar per telèfon quan vulgui. Vull que gaudeixi de mi quant abans millor.

Comprar un producte o contractar un servei és una emoció. No comprem pel producte en si, sinó pel que rebem del mateix. Per això, quan comprem un telèfon volem que rebre un missatge, quan comprem un timbre volem que vingui algú a visitar-nos o quan contractem un viatge volem comprar-nos una guia del lloc.

Què és si no, la entrega en dues o tres hores d'Amazon o Ona Llibres (per a posar dos exemples)? No necessites un llibre en menys de tres hores, però sí la sensació de gaudir-lo. Per això, la primera t'ofereix que comencis a llegir-lo al teu ebook, mentre n'esperes la versió en paper. Gaudi.

Envia una guia d'ús del que vens, convida'ls a una sessió online per a mostrar-ho o, simplement, anima'ls a trucar-te i demanar-te ajut.

No es tracta de quan entregaràs el producte, sinó de quan començaràs a generar l'emoció que transmet.

© Oriol López Villena 2020

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials