Fes visible allò que vols millorar

Els objectius finals són massa lluny del teu equip; per això cal que hi afegeixis fites.

Fes visible allò que vols millorar
Photo by taner ardalı on Unsplash

La propietària d'una cadena de cafeteries amb la que treballo, em va dir l'altre dia que havia notat com el consum d'uns packs de ofereix augmentava quan feia una publicació a Instagram parlant-ne. Aquesta és una dada que hagués passat desapercebuda, si no fos perquè fa gairebé tres mesos que estem introduint informació que observem en un full de càlcul (des de quanta gent entra al local fins a quan triguem en servir un cafè, per exemple). El seu equip, a més, veu que ha d'oferir alguna cosa més a tots els clients, i ella s'assegura que veuen el resultat d'aquesta pregunta cada setmana.

Explica James Clear al seu llibre "Atomic Habits" que en un veïnat es va fer la següent prova: en unes cases es va posar el comptador de la llum al soterrani, mentre d'altres el tenien a les escales principals. El resultat va ser que aquests darrers van reduir el consum, respecte els que el tenien al soterrani. Per què?

La visibilitat a les dades ofereix una empenta al comportament, i per això, al veure el comptador, pensaven en el consum i, per tant, en com reduir-lo.

Un altre client meu, soci d'una empresa industrial de 15 milions d'euros de facturació, va començar a informar els treballadors d'aquells resultats que obtenien a les diferents àrees de l'empresa. Per exemple, el número de projectes endarrerits, les hores de formació a l'equip o les reunions proactives amb clients actuals i potencials. Aquests indicadors, que es publiquen mensualment a la intranet i als panells d'anuncis de l'empresa, permeten als treballadors enllaçar la seva feina concreta (accelerar una comanda) amb les prioritats de l'empresa (millorar la satisfacció del client).

"Tot hàbit comença amb una pista; i aquestes s'observen quan les fem visibles" — James Clear

Diuen que no es pot millorar el que no es mesura però, en realitat, no es pot millorar el que no s'observa. I, per a observar, calen dues coses: mostrar i mirar.

Això em porta a pensar que, si volem crear o promoure un comportament a la nostra empresa, hem de pensar en com transmetem la informació que generem i en com fem que l'equip la vegi; és a dir, fer-la evident. Si, a més, aquesta informació l'enllacem amb les prioritats de l'empresa i posem els sistemes i eines adequats per a treballar-les, tindrem un equip més implicat i compromès amb els objectius generals, perquè veuran la importància de la seva feina dins d'un àmbit més global. Per exemple, si volem fer de la innovació una activitat diària al nostre negoci, assegurem-nos que mostrem i fem visibles indicadors com les idees adoptades en el darrer mes i les idees a implementar en els propers tres mesos. Si, en canvi, la nostra prioritat és fomentar el lideratge intern a les diferents àrees de negoci de l'empresa, podem mostrar mètriques com els líders nomenats en el darrer mes o els responsables que estan en programes de lideratge en marxa.

En tots els casos, han de ser dades que l'equip faci seves, perquè les entén i pot influir-hi d'alguna manera.

Vols crear un hàbit a la teva empresa, demana't quina és la vostra prioritat per als propers tres mesos, què et cal que faci l'equip per a treballar-la, quines dades permetrien seguir-ne l'evolució i com les faràs evidents.

© Oriol López Villena 2020

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials