Moure’s àgilment en la incertesa

Què afegiries, eliminaries o canviaries si no sabessis què passarà en els propers sis mesos?

Moure’s àgilment en la incertesa
Photo by Aziz Acharki on Unsplash

Aquesta és la realitat.

Deixa'm compartir amb tu algunes dades post-confinament.

  • Tele-treball. Un 55% dels empleats vol seguir treballant des de casa, un cop acabat el confinament, segons un estudi de la Barcelona School of Management (UPF). Descarrega't l'estudi complet.
  • ERTO. Un 80% de les pimes preveuen reduir plantilla en els propers mesos.
  • 62%. Els que treballen en espais amb més de sis persones deixen d’anar a treballar un 62% més de dies que la resta, segons un estudi fet a Dinamarca.

El món està canviant, i els hàbits de treball també ho faran.

Entrem en una nova etapa, en la que qualsevol persona, de qualsevol part del món, pot fer el que nosaltres fem. Potser millor i tot!

Ahir parlava amb la propietària d'un restaurant que observava com la recollida de menjar per a menjar a casa, es manté estable, malgrat la "nova normalitat". Alguns dels meus clients han optat per mantenir les trucades setmanals, i no tornar a les reunions mensuals. Fa uns dies, un client meu va decidir mantenir parcialment el tele-treball al seu despatx i canviar a un local més petit, malgrat que els seus resultats són millors que mai.

Per què no ho hauria de fer?

Moltes empreses estan valorant reduir el tamany de les seves oficines, mirant d'estalviar i aprofitar les dinàmiques creades a través del teletreball. D'altres acosten la producció industrial perquè han introduït la incertesa en l'avaluació de costos a l'hora de triar fabricant i país. Restaurants que mantenen el take away, escoles que introdueixen la formació online al proper curs i agències de viatges que preparen viatges en cotxe. Tot amanit amb clients que congelen decisions d'inversió, inscripcions a extra-escolars o organització d'esdeveniments, entre d'altres.

La situació és incerta, i en temps d'incertesa, cal una direcció clara i molta, molta, flexibilitat. Per això, recomano als meus clients que responguin aquestes cinc preguntes juntament amb les persones clau de l'empresa:

  • Què necessiten de vosaltres actualment els vostres clients ideals actuals?
  • Què creieu que necessitaran en els propers 6 a 12 mesos?
  • Com creieu que canviarà el seu comportament de compra en el futur?
  • Com promoureu i vendreu els vostres productes i serveis?
  • Quins sistemes necessiteu per a ajudar-vos a treballar de manera més eficaç utilitzant la tecnologia i el treball en remot?

I aquesta és la meva feina: ajudar-vos a respondre aquestes preguntes, per a que arribeu a una conclusió eficaç abans no sigui massa tard. Com? Pregunta'm i en parlem sense cap compromís.

© Oriol López Villena 2020

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials