Sense reptes no hi ha joc

Quan penses en els reptes d’endins cap a enfora, l’estratègia aflora.

Sense reptes no hi ha joc
Sense reptes no hi ha joc

Quan, fa vint anys, vaig començar a assessorar empreses vaig adonar-me que, en qualsevol negoci, hi ha moviments de fons que influeixen en l'estratègia. De fet, ho veia quan analitzava què feien les empreses de més èxit en comparació amb la resta. Les empreses de més èxit, observava, definien acuradament els reptes que afrontaven, de cara a poder-los afrontar abans no fossin evidents, mentre que la resta se'ls trobaven en forma de canvis sobtats a l'empresa, al mercat o a la seva vida. D'aquesta manera, veient el que els altres no veien, s'avançaven i tenien més marge de maniobra.

Una estratègia de creixement proactiva, doncs, es basa en definir de manera adequada quins són aquests reptes que afrontes, i fer-ho a través d'una matriu que jo vaig definir com la Matriu dels Reptes Proactius, que podeu veure aquí i que permet identificar de manera simple, situació actual i tendències futures, amb dues simples preguntes:

  • Quins són els reptes actuals que afrontes a dia d'avui (tu, la teva empresa i el teu sector)?
  • Quins són els reptes que afrontaràs en els propers anys (tu, la teva empresa i el teu sector)?

Responent aquestes preguntes, en companyia de les persones clau de la teva empresa, podràs començar a pensar en què cal fer per a afrontar, amb garanties, tots aquests reptes.

© Oriol López Villena 2019

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials