Cinc Consells essencials pel teu negoci

Al despatx parlo amb molta gent sobre com construir un negoci d’èxit i m’agradaria compartir amb vosaltres cinc lliçons que he après amb els anys. N’hi pot haver més, però aquestes no poden faltar:

  1. Troba la manera de fer el que desitgen els teus clients - no li diguis als teus clients el que no faràs i troba la manera de satisfer les seves demandes.

  2. Sigues genuí amb el que fas - explica el que fas i com ho fas per fer-ho real... No és només un clixé.

  3. No posterguis les decisions difícils sobre el personal - la gestió de les persones és de les tasques més difícils d’un negoci i, per tant, es tendeix a postergar-les o delegar-les. Així que si algú necessita una reprimenda, cal fer-ho ràpid. Si algú no està funcionant, cal acomiadar-lo amb agilitat abans que el foc es faci més gran. Això pot sonar dur, però res fa més mal al seu negoci que un equip que no funciona.

  4. Mantingues els seus dits prenent el pols de l’empresa - totes les empreses tenen indicadors clau que representen el seu pols. Sigui quin sigui el rati o epígraf que marca la diferència al seu negoci, miri’l permanentment. D'aquesta manera, detectaràs els problemes abans que sigui massa tard i tindràs temps per reaccionar.

  5. Planifica la teva sortida des del primer dia – pensa sempre en com un dia realitzaràs el valor que has creat, mitjançant la venda del negoci, del teu coneixement o mètodes, de franquícies i/o llicències. Pensant en la realització, podràs obsessionar-te en crear valor i no només en rebre un salari.


© Oriol López Villena 2011

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials