Comptabilitat al núvol: amiga o enemiga del despatx?

Fa un temps que als despatxos professionals circulen moltes informacions sobre la comptabilitat al núvol, i m'agradaria donar la meva opinió sobre el tema:


  1. La comptabilitat al núvol (o el terme original és SaaS - 'software com a servei ") ha estat disponible durant almenys 10 anys, pel que no és res nou, en realitat.

  2. La comptabilitat al núvol es basa en què les vostres dades (o les dels clients) s'emmagatzemen a Internet (en lloc d'un PC o un servidor) perquè s'hi pugui accedir fàcilment i de manera eficient.

  3. A dia d'avui només hi ha aproximadament un 3-4% de les pimes que utilitzen un sistema de comptabilitat basat en el núvol.

  4. Els pioners que ja s’hi han sumat gaudeixen d’un enfocament simple i innovador de la comptabilitat, amb les possibilitats que comporta a nivell d’assessorament.

  5. Molts dels escèptics estan preocupats pels problemes de seguretat. Són els mateixos que estaven preocupats per la seguretat de la banca electrònica i ara és probable que la utilitzin sense pensar-hi.

  6. Els fabricants de programari de comptabilitat (que va començar com un CD/Servidor/sistema d'unitat de disc dur) estan invertint molts diners per estar preparats pel núvol, i els fons de capital de risc i els mercats financers estan donant suport a aquestes inversions.

  7. Els sistemes de comptabilitat al núvol no resolen els problemes de ‘neteja de dades’ introduïdes incorrectament pels clients, però això ja ho tenim ara amb factures repetides, amb canvis de nom o d’imports, caixes de tiquets, ...

  8. Els programadors han quantificat que aquests sistemes permeten guanys en l’eficiència d’entre un 10 i un 40%, el que significa un estalvi idèntic en el temps de cada lloc de treball del despatx.

  9. Quan un client té les seves dades a Internet és més fàcil de transportar les dades d'un despatx a un altre, o d’un sistema informàtic a un altre, ja que la pròpia idiosincràsia d’internet obliga a aquests programadors a que l’exportació de dades es faci en formats més estàndards, per a ser competitius: fàcil sortida igual a fàcil entrada.

  10. A dia d'avui els sistemes de comptabilitat al núvol no permeten fer liquidacions d'impostos i confeccionar els models, pel que encara no substitueixen del tot els nostres programes de fiscal. Això implica tractar el programa de comptabilitat com quelcom separat i que podria estar fent el client, però té avantatges si acostumes el client a introduir-te factures, per exemple


I per últim

11. Això passarà, t’agradi o no


© Oriol López Villena 2012

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials