Com dur a la pràctica una idea de negoci en quatre fases?


Aquesta és la pregunta que tots ens fem quan ens trobem un dia comentant l’últim disc dels Manel amb un amic, i de sobte ens ve una idea al cap. Al principi, ve a ser una mena de 'aquí el que faltaria seria això, deixat anar amb una cervesa a la mà i un somriure còmplice del teu amic, però tornant a casa li vas començar a donar voltes. 'Doncs no seria mala idea' et dius una i altra vegada. Si us hi heu trobat reconeixereu que de vegades pot passar que en tinguis més d'una. La pregunta és com actuar davant d'una idea?


En primer lloc, heu de donar-li permís per a que rondi el teu cap uns dies, ja que d'aquesta manera descartarem algunes idees que, sincerament, no eren tan bones.


Per a aquelles idees que romanen al teu cervell fresques com el primer dia, és útil fer un petit pla de negoci d'una sola pàgina, exposant-hi de manera genèrica aspectes sobre la posada en marxa, el funcionament o la rendibilitat. Posat negre sobre blanc deixarem constància del moment i d'un primer esbós de negoci, però caldrà madurar-lo per tirar-lo endavant. Com? Desem-lo en una carpeta i deixem passar els dies sense pensar-hi.


De tant en tant (normalment quan una de les idees t'assalti el cap novament) obre i revisa la carpeta de les idees i amb un cop d'ull ràpid comprovaràs que de les set que tens n'hi ha 3 aprofitables.


Per últim, compares les tres idees finalistes amb el teu negoci o feina actual i decideixes què t'excita més. L'energia emprenedora és una combinació d'excitació (on les noves idees tenen un avantatge sobre la feina actual) i la probabilitat d'ingressos (aquí els noves idees sempre van més coixes respecte el negoci actual, sobretot al curt termini).


Publicat a L'Econòmic el dia 10 de març de 2012

© Oriol López Villena 2012

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials