7 propostes per la propera llei dels emprenedors

 

El govern espanyol està capficat en l'aprovació d'una llei d'emprenedors quan el que caldria seria retirar-ne moltes que els afecten i perjudiquen, però des del meu humil punt de vista em permetré de recomanar 7 propostes a aplicar a curt termini per a afavorir el benestar. Les meves propostes valen igual per a tot tipus d’empreses i són propostes possibles que s’allunyen del meu ideal però que pretenen ser realistes amb una societat que vol que es regulin les relacions comercials:

  1. Condonació o rebaixa de les cotitzacions dels autònoms mentre inicien l’activitat. Si no, la gent opta per no donar-se d’alta fins que no ingressen prou com per pagar-se els autònoms.

  2. Eliminar traves administratives a la creació d’empreses: llicències d’activitat, Generalitat, Hisenda, Seguretat Social... Posar una veritable finestreta única per a donar d’alta una activitat, i no només per a SL o SA, sinó també pels autònoms.

  3. Permetre el canvi de règim de tributació per a autònoms anualment, i no cada tres anys, com en el cas dels que volen passar d'Estimació Directa a Objectiva.

  4. Aclarir la normativa fiscal, en quant a deducció de despeses de temes tan controvertits com les dietes o les oficines a casa, ja que el món avança i aspectes legals tan absurds com la persona assalariada i el local (per a definir algunes activitats empresarials) han quedat molt enrera.

  5. Eliminar el control previ en quant a Protecció de dades i Prevenció de riscos laborals, entenent que qui la fa la paga, però que qui no ha fet res no té per què incórrer en despeses d’adequació. Per complir la llei de protecció de dades no hauria de caler contractar ningú si no, simplement, utilitzar bé les dades i tenir un sistema de justícia àgil i eficaç per a castigar els que la infringeixin.

  6. Admetre com a vàlid i legal l’enviament de factures en format PDF com a substitutiu del que era abans l’enviament per correu ordinari. És absurd que posin portes al camp i que neguin una evidència: el PDF és un estàndard i la gent passa de la factura electrònica excepte quan els obliguen grans empreses o administració, moment en el qual incorren en despeses molt elevades. Per què es demanen més requisits a l'enviament d'una factura per correu electrònic que per fer-ho per correu ordinari?

  7. Que ni se’ls hi passi pel cap la implementació de l’obligatorietat de la factura electrònica, com ja van fer amb la presentació d’impostos a través d’internet. La tecnologia ha de ser útil i còmoda, per a implementar-la i esdevenir un èxit.


Publicat al Liberal.cat el dia 29 de març de 2012.

© Oriol López Villena 2012

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials