De nens i creixement

Oi que no valores el creixement d’un nen només per l’alçada? Per què sí ho fem amb l’empresa?

De nens i creixement
Photo by Joshua Clay on Unsplash

Parlant l'altre dia amb un periodista sobre el motiu del meu nou llibre "Creix i prospera" comentàvem que quan pensem en creixement empresarial ho associem, massa sovint, a l'aspecte financer o estructural. De fet, li posava com a exemple el que deia un client meu quan parlàvem del seu futur: "Ja guanyo prous diners i créixer només em comportarà més feina i més problemes de personal." Curiosament, quan trèiem el creixement de l'equació i parlàvem del que voldria ell personalment, sorgien aspectes com la successió, la gestió del seu temps o de la manca de compromís de l'equip, entre d'altres. I, gestionar això, li vaig dir, també és créixer.

Si tens fills sabràs que, quan penses en el seu futur, no hi penses només en termes d'alçada i pes que farà quan passin els anys, oi? Seria fàcil, llavors, fer créixer una criatura. Al contrari, quan definim el creixement personal i, a més, el centrem en els nostres fills, hi veiem moltes altres derivades, que formen una persona més "gran". Entre d'altres, valorem la seva felicitat, l'educació, els valors o els coneixements que té, sempre cercant que el nostre fill prosperi a la vida, de manera que deixem un llegat al món, en forma d'una millor persona.

I, llavors, com pot ser que quelcom que veiem tan clar amb els nostres fills no ho traslladem a l'empresa quan pensem en fer-la créixer?

Aquesta va ser la pregunta que vaig voler respondre amb el meu llibre, i aquest és el motiu de la meva feina ajudant les empreses a créixer, prosperar i deixar llegat, sobre la base d'una tria de prioritats i una orientació total a l'acció. Si hi penses bé, en realitat, tots volem que els nostres negocis creixin i siguin més pròspers, ja sigui per a guanyar més diners, tenir més temps per a nosaltres o afrontar un repte atractiu. El gran problema, sovint, ve amb la tria d'aquestes prioritats, que sorgeixen d'una estratègia proactiva, i no reactiva a tot allò que ens passa. Com amb els nostres fills, el creixement tracta de saber dirigir els diferents elements que formen una empresa més pròspera i combinar-los per a deixar un llegat per al futur.

A l'empresa, aquests elements abarquen aspectes com la innovació, el màrqueting, el talent, les finances, l'estratègia, les operacions, l'atenció al client, l'excel·lència o la successió, entre d'altres.

Si en vols saber més, avui presento el llibre "Creix i prospera" a la llibreria Pangea de Barcelona (Rambla de Catalunya 23), a les 19 hores. Si hi vols venir, només cal que responguis aquest email amb un senzill "M'hi apunto" i t'enviaré confirmació.

Et desitjo grans resultats!

© Oriol López Villena 2019

Subscriu-te al butlletí

El Proactivista és un butlletí dissenyat per a ajudar-te a augmentar els ingressos, els beneficis i el valor del teu negoci.

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials