Comunica’t amb eficàcia

L’objectiu de la comunicació és la construcció d’una relació duradora i profitosa per a tothom.

Comunica’t amb eficàcia
Comunicació eficaç

Parlant l'altre dia amb una clienta del món del màrqueting, parlàvem de com la comunicació és d'important en la construcció d'una relació de debò amb els teus clients, proveïdors o col·laboradors, però també amb la teva família o amics. Quants cops no hem sentit que la relació ha fallat a causa de la poca comunicació? Per això, quan una empresa tracta de millorar la relació amb els seus clients, un dels aspectes que es treballa és la comunicació que hi mantenen. I, pel mateix motiu, moltes empreses cometen l'error de confondre la comunicació i la relació, pensant que enviant correus electrònics resoldran el seu problema de relació amb els clients. Això, salvant les distàncies, seria com dir que per a salvar un matrimoni només cal parlar. Sí, l'eina utilitzada per a comunicar és important i, de fet, podríem dir que és una condició necessària per a l'èxit; però no és suficient, si volem que la comunicació alimenti la relació que desitgem.

I aquest és l'altre factor a tenir en compte: quina relació volem crear i alimentar amb l'altre? M'atreveixo a pensar que, si estàs llegint això, estàs interessat en alimentar la relació amb els teus clients i, per a conseguir-ho, només caldrà que guanyis eficàcia. Com? Tenint en compte els tres factors del diagrama superior: regularitat, honestedat i valor.

  • Si et comuniques regularment amb el teu client, amb un interès honest a conèixer-lo; però després no li aportes el valor que desitja, el que tindràs serà una relació buida de contingut i, epr tant, de futur.
  • Si, en canvi, t'hi comuniques regularment i aportes valor, però només penses en guanyar diners, i no en la persona que tens al davant, el que aconseguiràs serà una venda, però res més.
  • Per altra banda, si tens un interès genüí i sincer en el teu client i li aportes valor quan us trobeu però, en canvi, no mantens un contacte regular, hauràs tingut "un bon dia". I la relació duradora no es construeix amb "un bon dia" sinó amb constància.
  • Només quan mantens una comunicació periòdica amb el teu client, pensant només en ell i el seu benefici, i proveïnt valor al mateix a través del teu producte o servei, tindràs una relaicó que serà eficaç i que beneficiarà totes les parts.

I això, si t'hi pares a pensar, és pensar en la relació com a objectiu i en la comunicació com a eina, entenent que la segona només serà eficaç quan se sustenti en la primera: la relació, i no a l'inrevés.

© Oriol López Villena 2019

Subscriu-te al butlletí

El Proactivista és un butlletí dissenyat per a ajudar-te a augmentar els ingressos, els beneficis i el valor del teu negoci.

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials