Calla i apren-ne

No deixis que ningú canviï res fins que no entengui com funciona a dia d’avui.

Calla i apren-ne

Una empresa familiar en creixement amb la que vaig treballar va tenir un problema amb el germà del soci principal i fundador de la mateixa. El fundador va contractar el seu germà com un treballador més dins l’empresa i, com a qualsevol treballador, el primer que van fer va ser explicar-li com funcionava el negoci, quin era el seu propòsit i com havia de fer la seva feina (gràcies als sistemes que tenia escrits). El germà va acceptar i va començar a treballar. Passats uns dies, l’empresari va rebre la visita d’un dels seus treballadors al despatx. Aquest es queixava que el seu germà treballava com volia i no seguia els procediments que li havien marcat. Davant les queixes dels responsables, el germà havia optat per dir que la manera actual de treballar no era la correcta i que ell en sabia una de millor. L’empresari va demanar-li al seu germà que li expliqués com treballaven al despatx en primer lloc i aquest no va ser capaç d’explicar-ho correctament. Això va portar l’empresari a dir-li al seu germà quelcom que va quedar gravat a la cultura de l’empresa: “Estem oberts a noves maneres de treballar, sempre i quan coneguis perfectament com ho fem actualment”.

Molt sovint hi ha treballadors que, degut a la seva experiència externa o simplement a la seva nula flexibilitat, opten per canviar l’empresa al seu voltant per a sentir-se còmodes i això perjudica enormement l’empresa que els acull, ja que la buida d’allò que és més important: la cultura. La cultura empresarial no són quatre missatges motivadors a les parets, sinó un seguit de principis que regeixen tot el comportament i sistemes de l’empresa. Canviar-los sense conèixer-los pot portar a la pèrdua d’aquests valors i, encara pitjor, a una pèrdua de confiança dels propis treballadors, que no veuen un camí coherent a seguir.

Per tant, assegura't que el teu equip entén i aplica la cultura de l'empresa, de manera que pugueu construir sobre la mateixa un espai de millora continuada, que serveixi de palanca de creixement.

© Oriol López Villena 2019

Photo by Ramiro Mendes on Unsplash

Subscriu-te al butlletí

El Proactivista és un butlletí dissenyat per a ajudar-te a augmentar els ingressos, els beneficis i el valor del teu negoci.

Formulari de contacte

Dades de contacte

Oriol López Villena
Vallcarca 158
08023 Barcelona

+34 932118296

oriol@oriolopez.com


Xarxes socials